Logo_logo-nwo

Bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong hebben drie Nederlandse leerlingen een bronzen medaille behaald. Levi van de Pol (14), Pim Spelier (16) en Gabriel Visser (18) wisten alle drie genoeg punten te behalen voor eremetaal. Dit meldt Nederlandse Wiskunde Olympiade.

De andere drie teamleden, Wietze Koops (15), Reinier Schmiermann (14) en Erik van Cappellen (17) kregen een eervolle vermelding voor het oplossen van ten minste één van de zes pittige wiskundeopgaven. Het was voor hen alleen de eerste keer dat ze aan een wedstrijd van een dergelijk hoog internationaal niveau meededen.
 
De Internationale Wiskunde Olympiade vond van 9 tot 16 juli plaats in Hong Kong. Twee dagen hiervan waren gereserveerd voor de wedstrijd. Per dag kregen de deelnemers drie wiskundige opgaven waarvoor ze vierenhalf uur de tijd hadden. Voor elke opgave waren zeven punten te behalen. 
 
De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 tot en met klas 5 kunnen meedoen aan de eerste ronde in januari. De Wiskunde Olympiade wordt georganiseerd in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Leiden, Transtrend en ORTEC en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Centraal Bureau voor de Statistiek, Compositio, Noordhoff Uitgevers, ASML, Cito, Freudenthal Instituut, Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids