Normal_2292f204-6e6f-4728-9ac2-5a8c8910806c

In samenwerking met Magioni brengt onderwijscateraar Markies Catering twee verantwoorde mini pizza's in haar assortiment. Door het eten van deze mini pizza's krijgen leerlingen ongemerkt groenten binnen, tevens bevat de pizza meer vezels en minder verzadigd vet en suiker dan een standaard pizza. De bodem van deze pizza's bestaat namelijk voor een deel uit bloemkool of biet. Na een geslaagde pilot periode worden de verantwoorde mini pizza's in het nieuwe schooljaar landelijk doorgevoerd op zo'n 200 locaties. Dat meldt Markies Catering.

Pizza is het lievelingseten van veel jongeren. Daarom is dit product ook zo geschikt om jongeren 'ongemerkt' groenten te laten eten. Markies Catering is er ervan overtuigd dat verantwoord eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met deze mini pizza verleid Markies Catering de leerling tot het maken van een bewuste keuze. Magioni, 's werelds eerste ready made merk met pizzabodems van bloemkool en biet, is de producent van de pizzabodems.

In maart dit jaar kwam het Voedingscentrum met nieuwe richtlijnen voor gezondere kantines voor scholen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kantinebezoekers vaker kiezen voor gezond eten als dat letterlijk en figuurlijk voor de hand ligt. Veel bezoekers willen graag een gezonde kantine, waar ze niet te veel ongezonde verleidingen hoeven te weerstaan. Op basis van onder andere deze inzichten heeft het Voedingscentrum de nieuwe richtlijnen opgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt van deze nieuwe richtlijnen is dat de hele kantine een gezonde uitstraling heeft, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids