Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Volgens Diederik Brink, beleidscoördinator van CNV Onderwijs, zorgt een zomerschool volgen voor gemotiveerde leerlingen. Ook haalt het het percentage leerlingen dat blijft zitten naar beneden. Dit meldt CNV Onderwijs. 

CNV Onderwijs was in 2012 initiatiefnemer van de zomerscholen, samen met de VO-raad. Het voordele van een zomerschool is dat een leerling slechts bijgespijkerd hoeft te worden op een paar vakken in plaats van dat hij het hele schooljaar moet overdoen.
 
Naast zomerscholen zijn scholen ook begonnen lentescholen op te zetten in de voorjaarsvakantie. Scholen kunnen ook andere manieren gaan innoveren om het zittenblijven terug te dringen. Brink: “CNV Onderwijs vindt het enorm belangrijk dat de leraren en de school daarin bepalend zijn. Leraren hebben met de zomerschool een extra instrument gekregen in de rapportvergadering. Dat is winst.”
 
Elk jaar blijft gemiddeld 5 procent van de scholieren zitten. Met het aanbieden van een zomerschool wordt veel winst behaald, winst die volgens Brink meteen weer in verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs moet worden gestoken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids