Normal_hbo-opleiding-studie_examen_geslaagd_diploma

Een aantal eindexamenleerlingen van het Charlemagne Brandenberg College in Landgraaf bleken helemaal niet gezakt te zijn. De leerlingen ontdekten dat cijfers op de eindlijst verkeerd waren ingevuld, waardoor ze toch geslaagd waren. Dat meldt de Telegraaf.

Drie leerlingen van het college kregen afgelopen donderdag een telefoontje dat ze gezakt waren. Een van de leerlingen zag de volgende dag op school op de puntenlijst een 4,2 staan bij het beroepsgerichte vak Handel & Administratie. De leerling had dit vak echter eerder al herkanst en het cijfer op weten te halen naar een 5,4. Dit cijfer was alleen niet op de lijst verwerkt, waardoor de leerlingen uiteindelijk wel geslaagd was.

De sectordirecteur van de school, Bob te Braak, heeft aan de Telegraaf bevestigd dat er inderdaad drie leerlingen de melding gezakt kregen, maar bij nader inzien toch geslaagd waren. “De betrokken docent is vergeten de herkansingscijfers voor het beroepsgerichte vak erop te zetten. Het is jammer dat hij dat niet eerder heeft ontdekt. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Niet dat ik het goed wil praten hoor, maar gelukkig valt het in het voordeel van deze leerlingen”, zegt Te Braak. De drie kandidaten hebben een bos bloemen van de school ontvangen als excuus.

Gisteren werd al bekend dat door een fout bij het nakijken van het havo-examen Nederlands acht leerlingen van het Comenius Lyceum in Amsterdam alsnog geslaagd waren. Volgens de rector was er op die school iets misgegaan bij de puntentelling, waardoor een deel van de meerkeuzevragen niet was meegerekend.

© Nationale Onderwijsgids