Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Uit onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat steeds meer onderwijsinstellingen in de problemen komen door de toestroom van vluchtelingenkinderen. Vooral op de middelbare scholen neemt dit probleem toe. Dit meldt Omroep Brabant.

De omroep vroeg alle onderwijsinstellingen die vluchtelingenkinderen opvangen in de provincie Noord-Brabant naar hun bevindingen met betrekking tot het onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Dertig scholen reageerden, waarvan 33 procent aangaf nu of in de nabije toekomst capaciteitsproblemen te hebben. Op meerdere scholen bestaat een wachtlijst. Sommige basisscholen barsten uit hun voegen, waardoor er zelfs les wordt gegeven in de lerarenruimte of op de gang. Op middelbare scholen lijkt het probleem nog groter. 
 
Bijkomend probleem is de fluctuatie in het aantal kinderen. Elke maand moet weer opnieuw gekeken worden naar de instroom en de uitstroom van de vluchtelingenkinderen. Dat is een grote uitdaging. Volgens betrokkenen moet ook de overheid meedenken in het beschikbaar stellen van panden.
 
© Nationale Onderwijsgids