Normal_diploma_certificaat

In het schooljaar 2014/2015 behaalden bijna 179 duizend leerlingen een diploma in het voortgezet onderwijs. Het slagingspercentage was onder vmbo-leerlingen het hoogst (94 procent), gevolgd door leerlingen op het vwo (92 procent) en de havo (86 procent). Dat meldt CBS.

Vandaag begint het centraal schriftelijke examen in het voortgezet onderwijs. In april en begin mei heeft een groot aantal vmbo-leerlingen al praktijkexamen gedaan. Het slagingspercentage onder vwo-leerlingen was vorig jaar met 94 procent in de provincie Utrecht het hoogst, gevolgd door Limburg. Samen met Drenthe en Zeeland behoorde Utrecht ook tot de groep met relatief de meeste geslaagde havisten. Relatief slaagden de meeste vmbo-leerlingen in Limburg, Drenthe, Noord-Brabant en Overijssel.

In de provincie Utrecht slaagden vorig jaar bijna 13 duizend leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een kwart hiervan haalde een vwo-diploma; het grootste deel van alle provincies. Ook in Noord-Holland haalde een relatief groot deel van de geslaagden een vwo-diploma, namelijk 22 procent. In Utrecht en Noord-Holland wonen naar verhouding veel hoogopgeleiden. In Drenthe haalde 66 procent van de geslaagden een vmbo-diploma, het hoogste percentage van alle provincies. Ook in Flevoland en Friesland waren relatief veel vmbo-geslaagden.

© Nationale Onderwijsgids