Normal_basketbal_sport

Het Blariacum College te Venlo wint de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ 2016. Vijf middelbare scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing. De jury wees Blariacum College te Venlo uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontvingen een waardecheque van 3000 euro. De andere vier genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van 1500 euro. Dat meldt Gezondeschool.nl.

Uit het juryrapport blijkt dat de school de omgeving erg goed betrekt bij het onderwijs in bewegen. Het Blariacum College biedt een ruim en divers beweegaanbod voor alle leerlingen. De school maakt optimaal gebruik van de sportieve omgeving en laat ook anderen partijen hierin participeren. De maatschappelijke betrokkenheid is goed zichtbaar in de projecten van de school, zowel regionaal als internationaal.
De jury is onder de indruk van de ruimte die de vaksectie krijgt om zich te professionaliseren. De directeur van het Blariacum is trots en vindt deze prijs een goede stimulans om door te bouwen aan het bewegen in de school en het bewegen in de omgeving.

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door het Calandcollege. Zij ontvingen een waardecheque van 1000 euro beschikbaar gesteld door schoolkleding.nl. De verkiezing werd voor de achtste keer georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding).

© Nationale Onderwijsgids