Normal_staatssecretaris_sander_dekker

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs vindt dat het Nederlandse onderwijs flexibeler moet worden. Zo moeten havo-leerlingen de kans krijgen om vakken waar ze goed in zijn op vwo-niveau te volgen. Dit zei Dekker woensdagavond tijdens een politiek café in Voorburg, zo meldt de Telegraaf.

Dekker refereert hiermee aan eerder aangekondigde plannen om verregaande vormen van maatwerk mogelijk te maken in het onderwijs. Leerlingen die een of meerdere vakken op een hoger niveau hebben gevolgd krijgen een diploma op maat. Zo wordt bijvoorbeeld op het diploma van een havo-leerling vermeld welke vakken hij of zij op vwo-niveau heeft afgerond. Op deze manier krijgen alle leerlingen de kans om zijn of haar talenten te benutten. In vergelijking met andere Europese landen zijn hierin nog veel stappen te zetten, aldus Dekker.
 
Dekker verwees hiermee onder meer naar het rapport 'Staat van het Onderwijs' van de Onderwijsinspectie. In het rapport staat dat leerlingen met hoogopgeleide ouders vaker een hoger schooladvies krijgen. 
 
© Nationale Onderwijsgids