Normal_70ae769c-9d95-4f83-a34b-9af70f5f3035

NLvoorelkaar lanceert Young Impact: een beweging van jongeren die in actie komen en samen de wereld veranderen. Inmiddels heeft dit programma wereldwijd geleid tot een beweging van meer dan twee miljoen jonge actieve en sociaal betrokken wereldburgers. Met steun van Dolores Leeuwin, prinses Laurentien van Oranje-Nassau en Willemijn Verloop wordt dit wereldwijde programma voor social change gelanceerd in Nederland. Scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het gratis scholenprogramma dat voorafgaat aan het evenement. Dat meldt NLvoorelkaar.

Het initiatief is afkomstig uit Canada, Amerika en Engeland en is bekend onder de naam WE Day. Jaarlijks organiseren zij scholenprogramma's gevolgd door waanzinnige stadionevenementen. Met een revolutionair scholenprogramma en afsluitend evenement boort Young Impact het talent en de empathie van jongeren aan en geeft hen de handvatten om de problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal.

Het scholenprogramma start in januari 2017 en omvat professionele begeleiding, een kickoff, workshops, digilessen en een waanzinnig afsluitend evenement in mei 2017 voor alle scholieren in Nederland, die door dit project een verschil hebben gemaakt in hun omgeving. Young Impact kan ingezet worden als aanvulling op bestaande projecten waar scholen en leerlingen zich voor inzetten. Aanmelden kan op www.youngimpact.nl/scholen.

NLvoorelkaar, de grootste online community van Nederlanders die iets voor een ander willen doen, doet dit niet alleen. Het programma wordt mede ontworpen en uitgerold door een Jongerenraad. Het Oranje Fonds en The Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje-Nassau zijn partner van Young Impact. Daarnaast ondersteunen onder andere presentatrice Dolores Leeuwin, hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs en social entrepreneur Willemijn Verloop het initiatief.

WE Day heeft in Canada, de Verenigde Staten en Engeland al meer dan twee miljoen jongeren geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers. 80 procent doet na afloop van het scholenprogramma meer dan 150 uur vrijwilligerswerk per jaar en 90 procent van de leraren geeft aan dat de cultuur op de school is verbeterd door WE Day.

© Nationale Onderwijsgids