Normal_normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Ook dit jaar heeft RTL Nieuws alle scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland een rapportcijfer gegeven op basis van de prestaties van hun leerlingen. Bijna alle provincies zijn vertegenwoordigd in de top 5 van beste middelbare scholen, volgens RTL Nieuws.

Op het vwo scoort Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle het beste, gevolgd door Carlaer College in Nijkerk en het Stedelijk Gymnasium Haarlem. In de categorie havo staat het eerdergenoemde Carlaer College zelfs op plaats een. Plaats twee en drie worden gevuld door respectievelijk SG Were Di uit Valkenswaard en de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem. Opvallend is dat er twee Limburgse scholen in de top 5 vermeld worden.

Bij het VMBO-(G)T en VMBO-K staan twee scholen uit Amsterdam bovenaan, namelijk het Montessori Lyceum Amsterdam en het Iedersland College. Bij het VMBO-B voert de CSG Ulbe van Houten uit St. Annaparochie de lijst aan. Het Oosterlicht College in Vianen wordt twee keer genoemd: de school staat op de tweede plek onder VMBO-K en op de vijfde plaats onder VMBO-B.

De hoogste scores laten een divers beeld zien. Bijna alle provincies komen voor in de top 5 van beste middelbare scholen. Alleen middelbare scholen in Flevoland en Zeeland hebben geen plekje kunnen bemachtigen in de top 5 van best-scorende scholen. De scores zijn gebaseerd op de gemiddelde prestaties van leerlingen over drie jaar.

© Nationale Onderwijsgids