Normal_lll_award_voor_middelburg

Nehalennia Scholengemeenschap uit Middelburg heeft de Lang Leve de Liefde Award in de wacht gesleept. De uitreiking door burgemeester Harald Bergmann vond plaats tijdens het Nationale Congres Soa* Hiv* Seks* in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dat meldt SOA Aids Nederland.

De Lang Leve de Liefde Award is een prijs voor scholen die uitblinken in lessen en beleid rond seksualiteit en seksuele diversiteit. Aanleiding voor de prijs is het 25-jarig bestaan van het lespakket Lang Leve de Liefde. Als prijs wint Nehalennia niet alleen de Award, maar wint tevens een tweedaagse studiereis naar Schotland: met twee docenten, vijf leerlingen, een GGD medewerker en medewerkers van Soa Aids Nederland.

De jury roemt Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap omdat ze het thema seksualiteit en seksuele diversiteit al jaren hoog in het vaandel heeft staan. De jury is enthousiast over het feit dat er ieder jaar in de eerste, tweede en derde klas aandacht aan dit thema wordt besteed. Het thema is verankerd in het schoolgezondheidsbeleid, waarbij de GGD een belangrijke adviserende rol heeft. De jury is onder de indruk van de vruchtbare samenwerking tussen GGD en de school. Alle lof verdient de GSA (Gay Straight Alliance) groep van leerlingen die zich ervoor inzet dat iedereen, dus ook LHBT (lesbisch, homo, bi of transgender) leerlingen, zichzelf kunnen zijn op school.

28 scholen hebben zich aangemeld voor de Lang Leve de Liefde  Award. Uit deze 28 aanmeldingen zijn in eerste instantie drie scholen genomineerd: Bernard Lievegoed School in Maastricht, Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg en IJsselcollege Praktijkonderwijs in Capelle aan den Ijssel.

De jury heeft een eervolle vermelding toegekend aan Oscar Romero in Hoorn en een aanmoedigingsprijs aan drie scholen: Ichtus College in Zwolle, Stedelijk College in Eindhoven en als derde Theresia Lyceum in Tilburg.

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit professionals, werkzaam in preventie, onderzoek en onderwijs op het gebied van seksuele gezondheid.

© Nationale Onderwijsgids