bron: Facebook

De twee 14-jarige meisjes die vorige week de 13-jarige Melissa in Helmond in elkaar sloegen, worden van school gestuurd. Van de mishandeling werd een filmpje gemaakt, dat afgelopen week massaal online gedeeld. Werd. Gisteren stelde het slachtoffer in Pauw dat de school zich na het incident afzijdig hield, maar dat wordt nu tegengesproken door het Vakcollege Helmond. Dit meldt de Telegraaf. 

Rector Schapenk van het Vakcollege meldt dat de school wel degelijk al eerder actie ondernam en dat Pauw verzuimde hoor en wederhoor toe te passen. Volgens hem heeft de school het meisje bewust in een andere klas geplaatst dan de pesters, omdat het gepest als sinds de basisschool zou spelen.

De meisjes worden weggestuurd, omdat geweld niet getolereerd wordt: “Dat leidt tot verwijdering, ook als het geweld buiten school plaatsvindt. We beschermen altijd het slachtoffer, een veilige omgeving is bij ons gegarandeerd,” aldus de rector. Hij liet ook weten dat de school pas maandag op de hoogte raakte van de mishandeling, en de dag daarop al een gesprek had met de moeder van Melissa.  

© Nationale Onderwijsgids