Normal_gymnastiek23534

Docenten die van mening zijn dat zij op de sportiefste middelbare school van Nederland werken kunnen hun school nu inschrijven voor de verkiezing van de 'Sportiefste VO-school van Nederland 2016'. Er wordt gezocht naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl van jongeren. Dat meldt belangenvereniging KVLO. 

Elke middelbare school kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op de school behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl.

Uit alle inschrijvingen selecteert een nominatiecommissie vijf scholen. Op 7 april 2016 strijden de genomineerden tijdens de finale op het sportcomplex van de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de finaledag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. De meegekomen leerlingen krijgen die dag een aantal clinics aangeboden. De uiteindelijke winnaar ontvangt een waardecheque van 3000 euro. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van 1500 euro.

Meer informatie en het aanmeldingsformulier is hier te vinden. De verkiezing wordt georganiseerd door de KVLO in samenwerking met NOC*NSF. 

© Nationale Onderwijsgids