Normal_staatssecretaris_dekker

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is niet van plan het Aloysius College nog tot augustus 2016 open te houden. De Algemene Onderwijsbond (AOb) had Dekker verzocht om uitstel maar de staatssecretaris gaat daarin niet mee. De zeshonderd leerlingen van de school moeten zo snel mogelijk een plek krijgen op andere scholen in de regio, zegt hij. Dit meldt de Telegraaf.

De AOb maakte in een brief aan de Tweede Kamer duidelijk het onverstandig te vinden om de school nu al te sluiten. De onderwijsvakbond vreest dat scholen in de omgeving de plotselinge toestroom van leerlingen niet goed kunnen opvangen, met overvolle klassen tot gevolg. Dekker zegt er echter alle vertrouwen in de te hebben dat schoolbesturen in de regio met een goed plan komen om de leerlingen van het Aloysius op te vangen.

Dekker erkent dat het, zeker voor de eindexamenleerlingen van de schoo,l lastig is om midden in het schooljaar over te gaan naar een andere school. De staatssecretaris vindt het echter nog kwalijker om de leerlingen op een school te houden waar het onderwijs door de inspectie als zwak tot zeer zwak is beoordeeld en de financieel situatie zeer nijpend is. Ook zouden de docenten van de school al bezig zijn om een andere baan te vinden. De leerlingen van de middelbare school zullen in groepen op een gecontroleerde manier en op gezette momenten worden overgedragen aan andere scholen.

© Nationale Onderwijsgids