Logo_tvt2015_logo_150

Auteur en columnist Mano Bouzamour heeft vanochtend op het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam het startsein gegeven voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal. Deze schrijfwedstrijd voor jongeren wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en is de grootste van Nederland. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar worden uitgedaagd om een verhaal te schrijven met als thema 'Leef je droom'. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in dagblad Metro. Dit meldt Manuscripta.

De wedstrijd heeft als doel om jong schrijftalent te stimuleren. Jongeren kunnen meedoen op verschillende niveaus, van vmbo tot gymnasium, en in verschillende leeftijdscategorieën. Het thema van dit jaar, 'Leef je droom', is gebaseerd op het verhaal van Billy Elliot, de elfjarige jongen uit een mijnwerkersmilieu die balletdanser wilde worden. Een jury kiest in elke categorie een winnaar. De winnaars zullen niet alleen hun verhaal in dagblad de Metro zien verschijnen maar mogen ook met de hele klas naar een musical van hun eigen keuze.

Jonge schrijvers hebben tot 18 oktober de tijd om een verhaal van maximaal 750 woorden in te sturen via de website talentvoortaal.nu. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, worden de winnaars bekend gemaakt. Daarnaast reikt de organisatie in samenwerking met UNICEF dit jaar een extra prijs uit voor een verhaal waarin het thema 'Kinderrechten' op een bijzondere manier is verwerkt.

© Nationale Onderwijsgids