Normal_fietsen_schoolplein

Het voortgezet onderwijs in de Drentse gemeente Emmen kampt met een terugloop in het aantal leerlingen. De regio staat op de nominatie om officieel als krimpgebied aangemerkt te worden. Dat is nu ook te merken op de middelbare scholen in de gemeente. Met uitzondering van het Hondsrug College. Daar werden onlangs vier noodlokalen op het schoolplein geplaatst om de groeiende stroom van leerlingen te kunnen huisvesten. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

De middelbare school rekende op 375 nieuwe leerlingen voor komend schooljaar. Met uiteindelijk 440 inschrijvingen komt de school onverwacht ruimte te kort. Om alle brugklassers een plek te kunnen bieden, heeft de school als noodoplossing vier tijdelijke lokalen op het schoolplein laten plaatsen.

Het Hondsrug College is de enige school in Emmen die meer leerlingen mag verwelkomen dan vorig jaar. Op het Esdal College is de afname het grootst. Dat komt niet alleen door de krimp in de regio maar ook omdat de school in het verleden juist erg gegroeid is. Die grote groepen leerlingen hebben nu hun diploma gehaald en verlaten de school, legt de rector uit.

© Nationale Onderwijsgids