Laag leerlingenaantal dwingt Mezquita College in Hengelo tot sluiten

Het lokale bestuur van het Mezquita College in Hengelo, onderdeel van Scholen voor Persoonlijk VO, heeft in een brief aan ouders en verzorgers laten weten te weinig leerlingen te hebben om zelfstandig open te kunnen blijven. Om een doorstart te maken, hoopt de directie te fuseren of samen te werken met een andere school. De lessen voor de 120 leerlingen op het Mezquita College gaan tot het einde van dit schooljaar gewoon door. Dit meldt RTV Oost. 

Vanaf 1 augustus moet het Mezquita College de deuren dus sluiten óf een doorstart maken. Vanaf die datum gaan ook vier andere scholen van Stichting Persoonlijk VO dicht vanwege te lage leerlingenaantallen of een slechte beoordeling van de Onderwijsinspectie. Het gaat om scholen in Utrecht, Kapelle, Hoorn en Amsterdam.

Maatwerk

Demissionair onderwijsminister Marielle Paul maakte de sluitingen onlangs bekend. “Er wordt in samenspraak met alle partijen gekeken naar de meest passende oplossing voor de leerlingen en het personeel. Het kan per school verschillen hoe die oplossing eruit komt te zien en daarom is maatwerk nodig”, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky