Normal_studenten_les_klas

In juli namen 37 leerlingen, studenten en volwassenen deel aan de Landstede Vakantieschool in Zwolle. Vanaf 3 augustus volgen opnieuw 39 deelnemers de 'stoomcursus' om hun niveau in Nederlands, Engels en/of rekenen op te halen. De vakantieschool duurt twee weken. De belangstelling voor de vakantieschool groeit. Vorig jaar waren er in totaal 28 deelnemers, dat aantal ligt nu al op 76. Dat meldt DalfsenNet.

Tijdens de vakantieschool krijgen de deelnemers halve dagen les in groepjes en wordt er ook zelfstandig gewerkt. De deelnemers worden intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. Aan het eind van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat.

De vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren. Het kan ook zijn dat de deelnemer zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. De lessen zouden ook goed zijn voor studenten en volwassenen voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Landstede is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid aanbiedt. 

© Nationale Onderwijsgids