Normal_copyright_stockfreeimages_onderzoeken_leerling_juf_biologie_les_onderzoek

Christine Moene uit Wageningen heeft de 13e plaats bemachtigd bij de Internationale Biologie Olympiade in Aarhus, Denemarken. Met deze prestatie is Moene het beste meisje van de 240 top-biologieleerlingen uit 61 deelnemende landen. De leerling heeft voor deze prestatie een gouden medaille ontvangen. Dat meldt Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).

Van 11 tot 18 juli werd de 26e Internationale Biologie Olympiade georganiseerd. Hier kwamen de beste biologieleerlingen uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs uit de hele wereld bij elkaar voor een intellectuele krachtmeting met practica en theorietoetsen op zeer hoog niveau. De eerste prijs werd gewonnen door een leerling uit Zuid-Korea.

De drie andere Nederlandse teamleden zijn 56e, 80e en 81e geworden. Zij ontvingen een zilveren en twee bronzen medailles. “We zijn heel trots op alle vier de leerlingen. Christine heeft een bijzondere prestatie verricht. De vorige gouden medaille is voor Nederland heel lang geleden, in 1993”, zegt Ange Taminiau, teamleider van het Nederlandse team. Sinds 1991 doet Nederland mee aan de biologiewedstrijd. Hier wint ons land geregeld zilveren en bronzen medailles. Na meerdere intensieve trainingsronden is het Nederlandse team geselecteerd uit meer dan 10.000 deelnemers. 

© Nationale Onderwijsgids