Logo_logo_logo_logosh

De Onderwijsinspectie uit kritiek op het voormalige bestuur van het Haagse Aloysius College. Zo zou het bestuur onvoldoende op de hoogte zijn geweest van de kwaliteit van het onderwijs en de financiële situatie. Onlangs werd bekend dat de school in het nieuwe schooljaar niet meer de deuren zal openen. Dat meldt Omroep West.

Volgens de Onderwijsinspectie was het met het onderwijs op de school slecht gesteld. De afgelopen jaren zou de kwaliteit van het onderwijs op de school al niet meer onder de loep zijn genomen, waardoor de kwaliteit in 2015 op alle afdelingen zwak tot zeer zwak werd. Het bestuur zou hier niet op tijd zicht op hebben gehad. 

De school zou al tijden kampen met groeiende financiële problemen, maar het bestuur greep niet in. Dat blijkt uit een onderzoek naar het bestuurlijk handelen binnen de school. Volgens de Onderwijsinspectie was er geen plan voor de financiële situatie. Er zou ook een vooruitziende blik ontbreken en zou er onvoldoende overzicht zijn geweest. Binnen de begroting zouden met name de personeelslasten stelselmatig overschreden zijn. Geen bewuste keuze, zegt de inspectie, maar “een teken dat het bestuur de beheersing van deze lasten niet in de hand had.”

Het Aloysius College dreigde eerder al te sluiten door het dalende leerlingenaantal van 980 naar 720. Dit verschil kostte de school jaarlijks twee miljoen euro aan budget. 

© Nationale Onderwijsgids