Normal_fietsen_schoolplein

GroenLinks in Rotterdam wil dat alle scholieren die naar de middelbare school in de Maasstad gaan een gratis fiets krijgen. Zo'n achtduizend scholieren per jaar gaan naar het voortgezet onderwijs in de Maasstad. GroenLinks-raadslid Arno Bonte is van mening dat een fiets voor elk kind beschikbaar moet zijn, ongeacht het inkomen van de ouders. Dat meldt de Telegraaf. 

Jaarlijks haalt de gemeente duizenden fietsen van straat, zoals fietswrakken of weesfietsen. Volgens Bonte kunnen deze fietsen na een opknapbeurt goede stadsfietsen worden. “En we lossen meteen het fietsoverschot in het depot op. Daarnaast geef je zo de kinderen de norm mee dat het goed is om op de fiets naar school te gaan. Hopelijk blijven ze later ook fietsen naar hun werk”, zegt Bonte.

Het voorstel van GroenLinks in Rotterdam is er 1 van de 25 die de partij donderdag aanbiedt aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil van Rotterdam de fietsstad van Nederland maken. In de afgelopen tien jaar is het aantal fietsers op een gemiddelde dag bijna verdubbeld van 40.000 naar 70.000. 

© Nationale Onderwijsgids