Normal_jet_bussemaker__ii__minister_ocw_rijksoverheid

Minister Bussemaker van Onderwijs begrijpt de keuze van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) om te verhuizen naar Utrecht. De stichting is nu nog gevestigd in Enschede. De Kamerfracties CDA en PvdA hadden Kamervragen gesteld over deze verhuizing. Bussemaker zegt dat er niets te doen is aan de verhuizing. Dat meldt Tubantia.

Eind april maakte SLO-directeur Jan van den Akker de verhuizing bekend van het expertisecentrum, dat leermodules voor het voortgezet onderwijs ontwikkelt. In 1976 was de SLO gevestigd in Enschede in het kader van spreiding van overheidsdiensten. De twee Kamerfracties wilden onder meer weten hoeveel banen er op het spel staan bij een verhuizing en waarom de toenmalige argumenten voor de vestiging in Enschede nu niet meer zouden gelden.

Bussemaker benadrukt dat ingrijpen bij de SLO alleen kan als de kwaliteit van uitvoering van taken in het geding is. Volgens de Onderwijsminister is dat nu niet het geval. Bovendien zegt Bussemaker begrip te hebben voor de keuze voor een nieuwe vestigingsplaats. “De ervaring met een dependance in Utrecht bevestigt de positieve invloed van een goed bereikbare centrale locatie op de ontwikkeling van de SLO als netwerkorganisatie”, aldus de Onderwijsminister.

© Nationale Onderwijsgids