Normal_500_euro_briefjes_geld

De Rotterdamse middelbare school, de Hugo de Grootschool, krijgt de komende drie jaar ieder jaar 100.000 euro van ict-bedrijf AFAS. Ook ontvangt de school nieuwe computers van AFAS. Het bedrijf wil wel weten waar het geld aan uit wordt gegeven, maar zal op geen enkele manier invloed uit gaan oefenen op het schoolbeleid. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Wij willen het ict-onderwijs daar verbeteren”, zegt Bas van der Veldt, ceo van AFAS. “Wij hopen volgend jaar al html-lessen door één van onze programmeurs op nieuwe computers aan te bieden.” De rector van de school, Eric van 't Zelfde, vermoedt dat AFAS met de giften verantwoordelijkheid wil nemen voor de kinderen in Rotterdam-Zuid. “Ik denk erover om excellente technische leerlingen een week naar NASA in Amerika te sturen”, zegt de rector.

Volgens het ministerie van Onderwijs is een gift van deze omvang uniek. De meeste partijen in de Tweede Kamer vinden de giften geen probleem, alleen Tjitske Siderius van de SP is kritisch. “Onderwijs moet overal dezelfde kwaliteit houden. Dealtjes leveren problemen op. En dure excursies naar andere continenten hoeven echt niet.” Geert Driessen, onderwijskundig onderzoeker aan de Radboud Universiteit, staat achter schoolsponsoring, maar alleen als de school geen reclamezuil wordt. 

© Nationale Onderwijsgids