Logo_wellant-logo

Leerlingen van het Wellantcollege in Gorinchem hebben gisteren een tijdscapsule uit 1999 opengemaakt. De ton bevat persoonlijke bezittingen van leerlingen en docenten die toen op school zaten of werkten. Dit meldt het AD.

Het oorspronkelijke plan was om tijdscapsule in 2050 te openen. Omdat de school na de zomervakantie gaat verhuizen naar een andere leslocatie, werd besloten de ton nu al naar boven te halen.

Het idee kwam toentertijd van docente Vivian Lennarts. In een uitzending van Oprah zag ze dat scholen in Amerika aan de vooravond van het nieuwe millennium tijdscapsules maakten. Dat leek haar ook leuk voor het Wellantcollege. De capsule werd ingegraven in een rioolbuis bij de hoofdingang van de school. Daar werd hij gisteren met een hijskraan weer uitgetakeld.

“Vijftien jaar leek niet zo lang”, zegt Lennarts, “maar in die korte tijd is er best wel het een en ander veranderd. De meeste kinderen weten niet eens wat een floppy disk is. Door de capsule nu te openen beginnen we 2015 op een leuke manier, want ik verwacht persoonlijk dat het toch een roerig jaar zal worden”. De middelbare school voor vmbo trekt in het nieuwe schooljaar in bij het Merewade College in Gorinchem.

© Nationale Onderwijsgids