Normal_smartphone_app__2_

Leraren in de regio Midden-Brabant kunnen straks via een speciale app op hun smartphone of tablet informatie met elkaar delen. De zogeheten Schoolplein App moet een digitaal kenniscentrum gaan vormen voor passend onderwijs in de regio. Dit meldt Brabants Dagblad.

Een jaar lang heeft initiatiefnemer Theo van Rijzewijk aan de applicatie gewerkt. Van Rijzewijk is zelf directeur van samenwerkingsverband Plein 013 in Tilburg. “De app is een eigentijdse manier van kennis delen”, zegt Rijzewijk. “We verbinden leerkrachten met elkaar, zodat ze hun kennisnetwerk kunnen uitbreiden en de leerlingen beter kunnen ondersteunen”. Volgens Rijzewijk heeft het ministerie van Onderwijs al interesse getoond in het initiatief.

Met de app kunnen leraren straks met elkaar communiceren over onderwerpen die met passend onderwijs van doen hebben, zoals gedragsproblemen bij leerlingen. Docenten kunnen problemen aankaarten, vragen stellen en oplossingen aandragen maar ook blogs en artikelen plaatsen en praktische bijdragen met collega's uitwisselen.

De app bestaat uit twee delen: een tijdlijn waarop berichten en informatie wordt gedeeld en een voor de gebruiker op maat gemaakt magazine. In het laatste gedeelte worden die onderwerpen die hem of haar het meest interesseren als eerste getoond. Na de kerstvakantie is de app beschikbaar voor gebruik door docenten.

© Nationale Onderwijsgids