Normal_kinderen_internet

Deze week worden wereldwijd evenementen georganiseerd ter gelegenheid van The Hour of Code, de jaarlijks terugkerende actieweek in het teken van informatica en programmeren. Ook Nederlandse basisscholen, middelbare scholen en ROC's doen mee om kinderen en jongeren enthousiast te maken voor ict. Dit meldt de NOS.

Grote tech-bedrijven zoals Apple, Google, Facebook en Microsoft steunen het initiatief. Ook beroemde artiesten en acteurs werkten meer aan promotiespotjes voor The Hour of Code. Dit alles om iedereen, maar kinderen en meisjes in het bijzonder te laten zien wat leren programmeren kan bieden. “Het helpt probleemoplossende vaardigheden, logica en creativiteit te ontwikkelen:, stelft de non-profitorganisatie achter Hour of Code. “Leerlingen krijgen de basis voor een succesvolle loopbaan”.

Voor scholen zijn er online lessen beschikbaar waarmee leerlingen wegwijs worden gemaakt in de wereld van de ict en de kneepjes van de vak programmeren leren. Volgens Hour of Code is dit een effectieve methode. Vorig jaar zouden door de actie zich meer meisjes in informatica hebben verdiept dan ooit.

© Nationale Onderwijsgids