Logo_boekencentrum_uitgevers

Rond Corrie ten Boom is er iets opmerkelijks aan de hand. Velen kennen het verhaal van Corrie. Voor hen is zij een heldin, een toonbeeld van naastenliefde, geloof en moed ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zelfs tot ver in het buitenland is zij een beroemdheid. Maar er zijn er in ons land tienduizenden die nog nooit van haar hebben gehoord. 

Nu kunnen alle Nederlandse kinderen kennismaken met Corrie ten Boom: meesterverteller Judith Janssen schreef het prachtige jeugdboek Verraad in Haarlem. Schooljongen Teun woont naast de bijzondere klokkenmakersfamilie Ten Boom. Al gauw wordt het gevaarlijk in de stad, en lijken Teuns vriendelijke buren iets in hun schild te voeren…
 
Een spannende jeugdroman over verzet in de Tweede Wereldoorlog. Maar vooral een roman over gewone mensen die bijzondere dingen kunnen doen, omdat ze geloven in een overwinning die niet van mensen komt. 
 
Judith Janssen (1969) schrijft historische jeugdromans. Van haar hand verscheen ook  Storm!, genomineerd voor beste christelijke kinderboek van 2012. 



Judith Janssen, Verraad in Haarlem  |  Mozaïek | ISBN 978 90 239 94688 | 168 blz. | € 12,90
 
(Dit is een advertorial)