Normal_spaarvarken_sparen_geld

Van alle middelbare scholen in de randstad-regio vraagt De Vrije School in Den Haag de hoogste ouderbijdrage. Dit blijkt uit een rondgang die Omroep West deed onder 105 middelbare scholen. De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt tussen de 0 en 2000 euro. Dit meldt Omroep West. 

Ouders met een kind op de Vrije School in Den Haag worden gevraagd om minimaal 250 euro per kind bij te dragen. De school laat de vrijwillige ouderbijdrage echter afhangen van het inkomen van de ouders. Bij een modaal inkomen verzoekt de school al om een bedrag van 800 euro per jaar en wanneer het inkomen boven de 60.000 euro komt (bruto) dan is dit bedrag zelfs 2000 euro per kind. 
 
De vrijwillige ouderbijdrage is niet verplicht, maar uit onderzoek is gebleken dat veel ouders zich toch verplicht voelen om de bijdrage te betalen. De school kan een kind uitsluiten van bepaalde extra activiteiten wanneer de ouders de ouderbijdrage niet betaald hebben. De Vrije School in Den Haag vraagt zo'n hoge ouderbijdrage omdat ze veel extra lessen aanbieden aan de leerlingen. Er worden vooral extra lessen in kunstvakken, zoals muziek, koorzang, toneel en dans, aangeboden. 'Daar komt bij dat deze lessen aan halve groepen wordt gegeven, waardoor er extra kosten worden gemaakt,' aldus rector Elard Pijnaken
 
© Nationale Onderwijsgids