Normal_red_house_school_english_class

Op het Bonhoeffer College in Castricum wordt op 6 november een lezing gegeven over beelddenken volgens de Leren leren-methode. Dit is een andere manier van leren voor mensen die niet talig zijn ingesteld, zoals kinderen met dyslexie, maar juist in beelden denken. De lezing geeft uitleg over de aanpak van de methode en is bedoeld ouders maar ook jongeren zelf. Dit meldt Plusactiviteiten.nl.

Het onderwijs in Nederland is voornamelijk ingesteld op talige mensen. Voor kinderen die meer in beelden denken of dyslexie hebben, kan dit wel eens tot problemen leiden. Wanneer de schoolresultaten hieronder te lijden hebben, kan een kind gebaat zijn bij een andere manier van leren. De Leren leren-methode voor beelddenkers speelt hierop in.

Beelddenken is ruimtelijk denken. Kinderen denken in plaatjes en gebeurtenissen, niet woorden en abstracte begrippen. Zij zien en doen liever dan dat ze luisteren naar verbale uitleg. In de lezing wordt uitgelegd hoe dat werkt in de hersenen en hoe een kortdurende intensieve begeleiding volgens de Leren leren-methode voor de deze kinderen een uitkomst kan bieden.

De lezing Anders leren; beelddenkers en dyslecten wordt gegeven op 6 november van 19.30 tot 21.30 uur op het Bonhoeffercollege aan de Pieter Kieftstraat 20 in Castricum. De lezing wordt herhaald op 15 januari en 23 maart. Op 20 september en 29 november wordt er ook een training in de Leren leren-methode aangeboden voor kinderen van 12 jaar en ouder. Toegang tot de lezing kost 11,- euro en aanmelden kan volgens het inschrijvingsformulier op de website van Plusactiviteiten. Meer informatie is te vinden op lerenlerenmethode.nl.

© Nationale Onderwijsgids