Normal_samenwerking34

Gerrit van der Wende is benoemd tot directeur van het samenwerkingsverband Primair Onderwijs 3010 en Voortgezet Onderwijs 3009. Van der Wende vervult de functie van directeur per sinds 1 augustus. De samenwerkingsverbanden zijn opgericht om de Wet passend onderwijs te realiseren en te implementeren. Dit meldt SWV De Langestraat. 

Het samenwerkingsverband PO 3010 bestaat uit de gemeenten Aalburg, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Het samenwerkingsverband VO 3009 bestaat uit de gemeenten Aalburg, Heusden, Loon op Zand, Waalwijk en Woudrichem. Binnen de samenwerkingsverband zal overleg plaats gaan vinden over de invoering en uitvoering van Passend onderwijs. 
 
Van der Wende heeft lange ervaring in het onderwijs. Hij heeft zelf voor de klas gestaan en heeft in de aansturing van het onderwijs gewerkt. Van der Wende schrijft op de website: “Het is een mooi moment om in te stappen nu passend onderwijs na de vakantie concreet in de uitvoering gaat en ik ben overtuigd van de meerwaarde om dit vanuit PO en VO optimaal met elkaar af te stemmen. Na alle theorie staan we aan het begin van het proces en ik verheug me er op met alle partners in het gebied te kunnen samenwerken, zowel scholen, gemeentelijke overheid als flankerende organisaties.”
 
© Nationale Onderwijsgids