Heerenveen, 26 april 2010 - Onlangs hebben 33 studenten van de opleiding Autonome Beeldende Kunst van Academie Minerva, hun werk getoond aan directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère. Na een selectieprocedure bleef een groep van 11 studenten over: Jouke Anema, Frederiek Bosch, Hernandt Boonstra, Lotte Bosman, Koos Buist, Sane van der Horst, Marlies Hulzebos, Eric van der Kooij, Joachim Nieuwhof, Evelien de Rijke en Rebke Verheijen. Deze studenten mogen eind oktober een week exposeren in Museum Belvedere.


De namen zijn vandaag bekendgemaakt door Han Steenbruggen. Hij was te gast in Academie Minerva in Groningen om zijn keuze toe te lichten en bedankte alle deelnemers voor hun enthousiaste bijdrage. Hij vertelde dat hij veel talent en grote verscheidenheid had gezien. Voor de kunstenaars breekt nu een spannende tijd aan. Enkelen van hen zijn al afgestudeerd, anderen zijn daar nu nog druk mee bezig. Maar voor ieder van hen geldt, dat ze in het najaar hun werk kunnen laten zien in een museale setting.

Het vervolgtraject ziet er als volgt uit:

-      17 mei 14.00 uur, Museum Belvédère (Heerenveen-Oranjewoud)
De geselecteerde kunstenaars krijgen een rondleiding door het museum en hun toekomstige tentoonstellingszaal. Het vervolgtraject zal worden besproken.

-   3 juli t/m 8 juli, Academie Minerva (Groningen)
Eindexamententoonstelling met afstudeerwerk van de academiestudenten.

-      29 oktober t/m 7 november, Museum Belvédère
Presentatie met nieuw werk van de geselecteerde, pas afgestudeerde kunstenaars van de opleiding Autonome Beeldende Kunst van Academie Minerva.
 

Bron: Hanze.nl