Normal_rotterdam

Op maar liefst 17 scholen zijn alle leerlingen dit jaar geslaagd. Reden genoeg voor taart. Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) bezoekt zelf ook scholen (CSG Calvijn Meerpaal en OSG Hugo de Groot) om docenten persoonlijk te feliciteren. De Jonge: ,,De docenten die dag in dag uit het beste uit de leerlingen halen, verdienen alle credits. Een score van 100% is een geweldig resultaat.’’

Rotterdam heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de onderwijsresultaten te verbeteren. De leertijd voor scholieren is tot tien uur extra per week uitgebreid. Gedurende vakanties zijn er over heel Rotterdam 150 vakantiescholen om opgelopen achterstanden weg te werken en om opgedane kennis up to date te houden.

Niet alleen zet de gemeente samen met schoolbesturen in op leerlingen die nu al in het basisonderwijs zitten, al vanaf 2,5 jaar wordt spelenderwijs gewerkt aan het Nederlands van Rotterdamse kinderen. Op die manier wordt in 205 Groepen Nul voorkomen dat kinderen met een achterstand aan het basisonderwijs beginnen.

,,Het resultaat mag er zijn,’’ aldus De Jonge. ,,Op alle fronten zijn de onderwijsresultaten gestegen over de afgelopen jaren. De noordoever zit al op het niveau van de overige grote steden en zuid trekt het been bij.’’ Maar dat betekent niet dat verdere inzet op hogere onderwijsresultaten overbodig is. ,,De lat kan en moet hoger. Dat is nodig voor de stad en onze werkgevers en goed voor onze jongeren. De mooie eindexamenresultaten laten zien dat hogere resultaten mogelijk zijn.’’

De scholen met een score van 100% zijn: Melanchton, Carré College Rotterdam, Melanchton Prinses Irene, Melanchton Kralingen, CSG Calvijn Meerpaal, GSG Randstad, Horeca Vakschool Rotterdam, OSG Hugo de Groot, Havo voor Muziek en Dans, De Waal, Penta College, Palmentuin, Slinge, Wellantcollege, Wartburg College afdeling De Swaef, Einstein Lyceum en de Passie.

© Nationale Onderwijsgids