Normal_basischool_lerares_kinderen_les_klas

Bestuursvereniging PON voor (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Oost-Nederland organiseert op 1 oktober een middag voor leraren van aangesloten scholen. De lerarenmiddag “De Gelukkige Leraar” is een traktatie van PON aan de docenten ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale Onderwijsweek die duurt van 29 september tot en met 3 oktober. Dit meldt PON.

Bij PON zijn 31 schoolbesturen uit het primair onderwijs en speciaal basisonderwijs aangesloten en nog eens 10 besturen van (voortgezet) speciaal onderwijs. In totaal gaat het om ongeveer 162 scholen met 1500 leerkrachten, 120 directieleden en 350 onderwijsondersteuners. Al het personeel wordt uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst.

De lerarenmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer de Algemene Onderwijsbond en CNV Onderwijs. Op het programma staan verschillende workshops, acts en een lezing met als thema 'De gelukkige leraar'. Daarnaast kunnen de genodigden ontspannen met gezellige muziek en ook kennis opdoen hoe ze op verschillende manieren met leerlingen ontspannende dingen kunnen doen.

Het programma en de locatie van de lerarenmiddag wordt, zodra bekend, gepubliceerd op de website van PON.

© Nationale Onderwijsgids