Normal_voetbal_ek_wk

Leerplichtambtenaren verwachten niet dat de halve finale-wedstrijd van Nederland tegen Argentinië morgenavond zal leiden tot extra verzuim onder scholieren. Zij zullen dan ook niet meer gaan controleren dan anders. Dit meldt Volkskrant.

De wedstrijd morgenavond kan nog wel eens een latertje worden, om tien uur 's avonds is de aftrap. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat scholen zelf in de gaten houden of leerlingen wel verschijnen”, zegt een woordvoerster van Ingrado, de branchevereniging voor leerplichtambtenaren.  Zij verwacht niet dat veel leerlingen de volgende ochtend stiekem zullen uitslapen. Het WK krijgt veel aandacht op scholen en nog eens extra de ochtend nadat Nederland een wedstrijd heeft gespeeld. “Voor leerlingen is het toch veel leuker om 's ochtends dat vreugdegevoel te delen mert je klasgenootjes”, aldus de woordvoerster.

De controleurs zijn echter niet van plan een oogje dicht te knijpen bij leerlingen die toch besluiten de volgende ochtend thuis te blijven. “Verzuimmeldingen worden op de gebruikelijke manier afgehandeld”, laat de woordvoerster weten. Scholieren uit de noordelijke provincies hebben overigens geluk, voor hen is het al zomervakantie, zij kunnen donderdagochtend dus rustig beginnen.

© Nationale Onderwijsgids