Normal_risicoprofiel
Om leerlingen inzicht te geven in hoe risicovol hun keuze voor een bepaalde opleiding is, heeft Qompas het Risicoprofiel ontwikkeld. Het Risicoprofiel maakt naast de vier tests onderdeel uit van de LOB-methode Qompas StudieKeuze.
 
Veel risicovolle keuzes zijn te vermijden door de leerling op het juiste moment verschillende tests te laten maken, in combinatie met professionele begeleiding en diverse LOB activiteiten. Qompas heeft uitvoerig onderzoek laten verrichten naar het keuzeproces en switchgedrag van studenten. Hieruit is het risicoprofiel ontstaan. Een leerling vindt het risicoprofiel in het portfolio wanneer de studiekeuzetest is voltooid, de opleiding is opgenomen in het portfolio en er een competentieprofiel van de opleiding beschikbaar is. Hieruit blijkt vervolgens of er een laag of hoog risico op studieswitchen is.
 
Een leerling die toch graag een keuze maakt voor een opleiding met een hoog Risicoprofiel, raden we wél aan nader onderzoek te doen. Bij zowel een hoog als laag Risicoprofiel zien Hoge scholen en universiteiten ook graag dat de leerling zich goed voorbereiden. Een leerling zal zich namelijk moeten verantwoorden voor zowel een hoge als lage uitslag.
 
Wilt u meer weten over het Risicoprofiel en hoe deze precies tot stand komt? Klik hier om meer te weten te komen over het Risicoprofiel. Ook uw vragen zijn vanzelfsprekend welkom via rwa@qompas.nl. 
 
Qompas BV
Postbus 1100
2302 BC Leiden
info@qompas.nl
071 - 581 55 81
 
(Dit is een advertorial)