Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen
In 2012 zijn minder Marokkaans-Nederlandse jongeren vroegtijdig van school gegaan in Den Bosch dan in 2011, zo is gisteren bekend gemaakt. Het aantal Marokkaanse-Nederlanders dat in 2012 verdacht werd van crimineel gedrag steeg in Den Bosch, terwijl er een landelijke daling was. Dit meldt het Brabants Dagblad. 
 
In opdracht van het Samenwerkingsverband Marokkaans-Nederlandse risicojeugd is er een Monitor Marokkaanse Nederlanders 2011 samengesteld. Daaruit is naar voren gekomen, zo werd gisteren bekend gemaakt, dat het aantal Marokkaans-Nederlandse jongeren dat in Den Bosch te vroeg van school ging in 2012 op 4,2 procent lag. Dit aantal lag in 2011 nog op 6,9 procent. 
 
Wel werden meer Marokkaans-Nederlandse jongeren uit Den Bosch verdacht van crimineel gedrag. Landelijk nam dit aantal juist af. 
 
"We zijn blij met de gunstige ontwikkeling rond voortijdig schoolverlaten. Het heeft onder meer te maken met coördinatoren die er in het onderwijs bovenop zitten en leerlingen zoveel mogelijk individueel begeleiden,” zegt wethouder Jeroen Weyers.
 
© Nationale Onderwijsgids