Logo_vindicat

Donderdag 1 mei vulde om 20.30 uur het nieuwe balkon van Vindicat zich met musici en acteurs van de openluchtproductie Voor Eeuwig. Samen verzorgden zij een mini-concert dat als voorproefje diende op de voorstelling die het Noord Nederlands Toneel en de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelen ter ere van het 400-jarig bestaan van de RUG. Het onderstreepte het feit dat de universiteit bijdraagt aan de levendigheid van de stad.

Voor Eeuwig is geschreven en wordt geregisseerd door Tom de Ket, bekend van onder meer De Drentse Bluesopera en trilogie De Verleiders. Muziek vormt een belangrijk ingrediënt van de openluchtproductie, die van 14 tot en met 25 mei op de Zernike Campus speelt. De composities zijn van de hand van toetsenist Remko Wind (o.a. componist van De Drentse Bluesopera) en drummer Rob Klerkx (van de Amsterdamse band Moke). Zij voeren de muziek live uit met Ronald Jonker (bassist bij zijn eigen rockband Toaster) en gitarist Allard Gosens (o.a. Toaster en Noordpool Orkest). Op 1 mei brachten de musici en de cast van Voor Eeuwig onder meer de nummers ‘Pronkjuweel’ en ‘Er gaat niets boven Groningen’.

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat dit jaar 400 jaar en grijpt dit feit aan door van half mei tot half juni een programma te brengen vol cultuur, sport, wetenschap en feest. Voor Voor Eeuwig wordt op dit moment tussen de moderne universiteitsgebouwen van de Zernike Campus gebouwd aan het decor - een replica van het Academiegebouw - en een tribune voor ruim 800 man.

Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit, gevestigd aan de Grote Markt in Groningen, werkte belangeloos mee aan het mini-concert, dat een van de eerste optredens was waarbij gebruik werd gemaakt van hun nieuwe gebouw.

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de RUG geven wij, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, 2x2 kaarten weg voor het spectaculaire muziektheaterstuk "Voor Eeuwig" op 18 mei.
Klik hier voor de actie.

© Nationale Onderwijsgids