Normal_edu_actief_peterheerschop4

Succesvolle cabaretier en docent Peter Heerschop blogt vanaf volgende week op maakwerkvanonderwijs.nl, het blogplatform van Edu'Actief. Hiermee geeft Peter Heerschop een vervolg aan zijn inspirerende optreden tijdens de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT begin april in 's-Hertogenbosch.

Peter Heerschop zit vol met verhalen gerelateerd aan het onderwijs. Tijdens de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT benadrukte hij dat verhalen belangrijk zijn, met name voor docenten. Hij zei toen: “Leerlingen vertellen verhalen over jou aan anderen over de momenten die voor hun belangrijk waren. Als je je hele leven voor de klas staat, kunnen dat zo duizend verhalen zijn.” Met andere woorden: “Docenten doen er toe."

Laat u inspireren en volg de verhalen vanaf volgende week op maakwerkvanonderwijs.nl en via Twitter via @MWVOnderwijs.

Meer nieuwe bloggers
Naast Peter Heerschop verwelkomen we nog een aantal nieuwe bloggers, waaronder Erik Veldboom en Koos Schadee. Decaan Erik Veldboom besteedt in zijn blogs aandacht aan Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB). In zijn eerste blog haalt hij het proces van Marzano aan en het zelflerende vermogen van leerlingen.
Koos Schadee, docent consumptief aan het Trajectum college Utrecht, vindt lesgeven van kaft tot kaft niks. Benieuwd hoe hij het op school aanpakt? Volg zijn blog op maakwerkvanonderwijs.nl.

Over Maak werk van onderwijs
'Maak werk van onderwijs' is het open blogplatform over de ontwikkelingen binnen het beroepsonderwijs. Verschillende auteurs bloggen dagelijks over uiteenlopende onderwerpen, zoals nieuwe kwalificatiedossiers binnen het mbo, de nieuwe beroepsgerichte programma’s binnen het vmbo, onderwijsinnovatie, examens en het leven van een docent. 'Maak werk van onderwijs' is een initiatief van Edu’Actief, de uitgever voor het beroepsonderwijs.

© Nationale Onderwijsgids