Logo_logo_b96f03fe80e05e0eed638a9f6f1efe13

De school voor voortgezet speciaal onderwijs Mulock ’t Gooi in Huizen gaat vanaf komend schooljaar ook onderwijs op havo/vwo-niveau aanbieden. Daarvoor gaat Mulock ’t Gooi samenwerken met het Instituut voor Individuele Ontwikkeling. Zo kan de school individueel maatwerk leveren aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in het onderwijs. Dit meldt Dichtbij.

De school maakt onderdeel uit van Onderwijsgroep Amersfoort en heeft zich gespecialiseerd in kinderen met ernstige gedragsproblemen. Nu biedt de school alleen nog onderwijs op vmbo-niveau aan. Voor jongeren met autisme en verwante stoornissen wil de school het onderwijs nu uitbreiden naar havo en vwo.

'Er zijn ook in 't Gooi veel havo/vwo leerlingen die wegens hun specifieke ondersteuningsbehoefte vastlopen”, ligt directeur Joop Spoelman toe. “Mede wegens het ontbreken van maatwerkmogelijkheden in het reguliere onderwijs, dreigen deze kinderen buiten de boot te vallen of komen ze in onderwijstrajecten beneden hun niveau terecht. Dankzij de inzet van IVIO-vakdocenten met een 1e en 2e graads bevoegdheid zijn wij in staat dat maatwerk wel te bieden.'
 

© Nationale Onderwijsgids