Logo_csv

Wilt u met collega's en experts van gedachten wisselen over actuele veiligheidsthema's? Kom dan naar een van de dinner meetings. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoet u collega's en experts, om met hen ervaringen en kennis te delen over een van onderstaande onderwerpen.

10 oktober: Pesten als onderdeel van sociale veiligheid
Tijdens deze bijeenkomst willen we met experts en schoolleiders in gesprek over de manier waarop pesten zich verhoudt tot de andere veiligheidsthema's, en over de manier waarop de huidige aandacht voor pesten een positief effect kan hebben op de schoolveiligheid als geheel.

6 november: Sociale veiligheid en pedagogisch klimaat
CSV en het Forum Veilige School willen graag in gesprek met experts en schoolleiders om met elkaar te verkennen wat het belang is van een goed pedagogisch klimaat voor de sociale veiligheid, en op welke manier de school dit vorm kan geven.

13 november: Plan van aanpak pesten
Een van de speerpunten in het Plan van aanpak tegen pesten is de inzet van bewezen effectieve anti-pestprogramma's. Naast instemmende geluiden kwamen er ook kritische signalen vanuit de sectorraden. Volgens hen moeten scholen een keuze kunnen maken voor een programma dat bij hen past. Het gesprek zal daarom gaan over de wens van scholen om zelf hun pestbeleid vorm te geven en de (on)wenselijkheid van wetgeving.

21 november: Calamiteiten en incidenten
De meeste scholen hebben hun veiligheidsbeleid goed op orde. Echt spannend wordt het als er zich een calamiteit of incident voordoet. Tijdens deze dinner meeting kunt u met collega's en experts verkennen hoe goed uw school is voorbereid, en op welke punten verbetering mogelijk is.

10 december: Seksuele diversiteit en grensoverschrijdend gedrag
Scholen worstelen met seksualiteit, diversiteit en grensoverschrijdend gedrag. Enerzijds is het verplicht om in de les aandacht te besteden aan seksuele diversiteit. Tegelijkertijd gaat het op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog (te) vaak mis. Wat zijn precies de worstelingen? Daarover willen we tijdens deze laatste dinner meeting met elkaar in gesprek.

Locatie:
De Roskam, Houten
Tijd: 16.00 - 21.00 uur
Kosten: Gratis toegankelijk
Aanmelden: website Forum Veilige School

© Nationale Onderwijsgids