Logo_vo-raad

Aan de Algemene Ledenvergadering van 28 november zal een voorstel voor (her)benoemingen voor bestuur en Ledenadviesraad (LAR) van de VO-raad worden voorgelegd. In het bestuur bestaat 1 vacature en in de LAR ontstaan 5 vacatures.

Het is mogelijk dat aftredende leden zich herkiesbaar zullen stellen.

Het bestuur roept u namens de Voordrachtscommissie op om u als gegadigde voor het lidmaatschap van het bestuur of van de Ledenadviesraad aan te melden.

Gelet op de diversiteit van de achterban van de VO-raad heeft de Voordrachtscommissie de taak om deze gedifferentieerdheid ook terug te laten komen in de samenstelling van het bestuur en de Ledenadviesraad. Daarom heeft de Voordrachtscommissie een profielschets opgesteld voor de nieuwe leden van beide organen.

Profielschets bestuur
Voor het bestuur worden kandidaten verzocht zich te melden die:
vallen in de categorie leden met minder dan 3500 leerlingen; denominatie: algemeen bijzonder.
bestuurlijke ervaring hebben.

Profielschets ledenadviesraad
Voor de Ledenadviesraad bestaan:
4 vacatures in de categorie leden met minder dan 3500 leerlingen; denominaties respectievelijk: samenwerkend PC, RK en AB; katholiek; reformatorisch; algemeen bijzonder.
een vacature in de categorie leden met meer dan 9000 leerlingen; denominatie openbaar.
Kandidaten die belangstelling hebben en voldoen aan deze criteria, wordt verzocht zich te melden.

Aanmelden
Kandidaten kunnen zich aanmelden tot en met 5 oktober 2013. Dit kan door een brief of e-mail te sturen naar de voorzitter van de Voordrachtscommissie:
drs. S. Slagter, VO-raad
Postbus 8282
3503 RG Utrecht
bestuur@vo-raad.nl

© Nationale Onderwijsgids