VO-raad, werkgeversorganisatie voortgezet onderwijs

DEN HAAG - Tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs zijn vertegenwoordigers van de werkgeversorganisatie de VO-raad boos weggelopen. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Reden van het weglopen was een tegenvoorstel van de werknemersorganisaties over de modernisering van de cao voortgezet onderwijs (cao-vo). Ze zijn daarbij bereid tot aanpassingen in de bestaande regelingen, zolang er geen bezuinigingen komen op de middelen voor secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Voordat er een toelichting kon plaatsvinden over dit voorstel, liepen de vertegenwoordigers van de werkgeversorganisatie echter boos weg. Zij zien namelijk het liefst dat er flink wordt geschrapt in het huidige pakket van arbeidsvoorwaarden.

De vakorganisaties vinden het echter onredelijk dat onderwijsmedewerkers bovenop de nullijn ook moeten inleveren op deze secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze stelden daarom ook al voor om samen met de VO-raad naar de politiek te stappen om de gevolgen van de bezuinigingen uit te leggen. Op deze uitnodiging is echter niet ingegaan.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem