scholengemeenschap hoofddorp voedselbank leerlingen

HOOFDDORP - De Voedselbank in Hoofddorp zal leerlingen van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp dankbaar zijn. Vorige week zamelden de middelbare scholieren in de buurt van hun school producten in voor de Voedselbank. Dat meldt Hoofddorpsecourant.nl.

Mavoleerlingen uit de tweede klas van de scholengemeenschap hadden eerst onder wijkbewoners tasjes verspreid. Die mochten daarin producten voor de Voedselbank stoppen.

De tasjes konden vervolgens aan de deur worden gehangen of op de stoep worden gezet, waarna de leerlingen deze weer verzamelden.

Op school hebben de mavoleerlingen de inhoud van de tasjes gecontroleerd en de producten gesorteerd. Ten slotte hebben ze de enorme hoeveelheid gedoneerde producten afgeleverd bij de Voedselbank.

De inzamelingsactie was een initiatief van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en de Voedselbank. Deze boden leerlingen daarmee de mogelijkheid tot een maatschappelijke stage.

Tijdens gastlessen werden de scholieren nader geïnformeerd over de werkzaamheden van de Voedselbank en Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres