Paardenvlees, Paardenvleesschandaal, Schoolmaaltijden

LANCASHIRE (Novum/AP) - Onderzoek in Groot-Brittannië heeft uitgewezen dat ook in schoolmaaltijden, maaltijden voor ziekenhuizen en in gerechten in restaurants paardenvlees is aangetroffen. Het paardenvleesschandaal beperkt zich daarmee niet langer tot diepvriesproducten uit de supermarkt. De resultaten van het onderzoek werden vrijdag bekendgemaakt.

Eerder had de Britse dienst voor voedselveiligheid supermarkten en leveranciers opdracht gegeven om alle maaltijden waar volgens het etiket rundvlees in zit te onderzoeken op sporen van paardenvlees.

Whitbread, de grootste hotel- en restaurantketen in Groot-Brittannië, zei dat er paardenvlees is aangetroffen in lasagne en hamburgers. Deze gerechten werden geserveerd in Premier Inn-hotels en in Brewers Fayre-restaurants. Ook in pasteitjes die werden geleverd aan 47 scholen in de gemeente Lancashire, in het noorden van Engeland, werd paardenvlees aangetroffen. In ziekenhuismaaltijden in Noord-Ierland is eveneens paardenvlees gevonden. De maaltijden werden geleverd door een Iers bedrijf en worden niet aan patiënten geserveerd.