sterren college lidvinaschool haarlem diner

HAARLEM - Samen met leerkrachten van het Sterren College Haarlem hebben leerlingen van de Haarlemse basisschool Liduina woensdag hun ouders verrast met een duurzaam diner. Daarover bericht de website van de gemeente Haarlem.

De leerlingen uit groep 8 traden op als gastheer en -vrouw. Ook serveerden ze de gerechten. Daarbij vertelden ze hun gasten uit welke ingrediënten elk gerecht bestond en waarom duurzaam voedsel zo belangrijk én gezond is.

Deze culinaire activiteit is een onderdeel van het project 'Hoe word ik een Haarlemse milieuheld?'. De gemeente Haarlem en Stichting Milieubende hebben dat educatieve project dit voorjaar uitgevoerd in 35 klassen van basisscholen.

Daarbij verzorgden professionele acteurs een theatervoorstelling. Vervolgens konden leerlingen deelnemen aan de workshop 'Hoe word ik een milieuheld?', waarna ze tot slot een eigen 'Milieuheldenboek' maakten.

Aan dit project was een wedstrijd verbonden, die de leerlingen van de Liduinaschool hebben gewonnen. Als beloning mochten ze op het Sterren College Haarlem een duurzaam diner (Fabulous Food Diner) serveren aan hun ouders.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres