Normal_congreszaal_leef

DEN HAAG - De Tweede Kamer vormt op 1 februari het decor van de Docentendag Maatschappijleer. Gastsprekers tijdens deze door ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) georganiseerde dag zijn Ernst Hirsch Ballin en Kustaw Bessems.

Ernst Hirsch Ballin is voormalig minister van Justitie in het kabinet-Lubbers III en in de laatste twee kabinetten-Balkenende. De titel van zijn lezing luidt ‘Staatsrecht in beweging’.

Kustaw Bessems is journalist en chef van het achtergrond- en opiniekatern 'Vonk' van de Volkskrant. Hij zal spreken over het gevaar van groepsdenken en de waarde van afwijken, in de klas en in het politiek en publiek debat.

's Middags kunnen docenten deelnemen aan verschillende lezingen en presentaties. Ook is er een informatiemarkt waar educatieve uitgevers en organisaties hun nieuwe methodes voor maatschappijleer presenteren.

De avond voorafgaand aan de Docentendag biedt ProDemos alvast een voorproefje. Vanaf 20.00 uur zijn er lezingen van nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer en advocaat Geert-Jan Knoops. Ook kan Museum de Gevangenpoort bezocht worden.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres