Normal_verkeerslicht_groen

GRONINGEN - In schooljaar 2011-2012 heeft Stichting TeamAlert in heel Nederland ongeveer 250 educatieve projecten op scholen georganiseerd. Met deze verkeerseducatieprojecten wil TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, leeftijdsgenoten wijzen op hun eigen kwetsbaarheid in het verkeer.

Aan de projecten deden in totaal circa 24.000 leerlingen uit het praktijkonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deel. Dit schooljaar wil TeamAlert nog meer leerlingen bereiken met haar projecten.

Sinds 2005 biedt TeamAlert verkeerseducatieprojecten aan in het voortgezet onderwijs. Omdat er vanuit praktijkscholen ook veel vraag naar verkeerseducatie was, is TeamAlert in het voorjaar van 2012 het nieuwe project 'Studio Flits!' gestart, speciaal voor leerlingen van het praktijkonderwijs. Bij dit project wordt aandacht besteed aan gevaarlijke situaties en gedragingen in het verkeer, zoals door rood licht fietsen.

TeamAlert is in 2012 nog een tweede educatieproject gestart, dat zich richt op een nieuwe doelgroep. Tijdens de ROC Verkeersbattle gaan studenten van een ROC aan de slag met actuele verkeersproblemen en verschillende vormen van risicovol gedrag in het verkeer.

Via Perssupport.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres