Normal_leerlingen_middelbare_school

UTRECHT - In de Domstad is afgelopen week de International School Utrecht begonnen. De school ontving dit schooljaar een dubbel aantal aanmeldingen.

Samen met leerlingen plukten onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp, gedeputeerde Economie Remco van Lunteren en directeur Jaap Mos donderdagmiddag letterlijk de eerste vruchten in de boomgaard van de school aan de Notenboomlaan om de school te openen. Van Lunteren: "Na lang praten is het ons binnen een jaar gelukt om de internationale school te openen. Een grote aanwinst om onze regio aantrekkelijker te maken voor internationale bedrijven, die belangrijk zijn voor onze economie."

De International School Utrecht wil zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een internationale onderwijsvoorziening voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. Dit schooljaar is gestart met zeventig leerlingen. Er zijn drie klassen basisonderwijs en een klas voor het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Er wordt nauw samengewerkt met de Daltonschool Rijnsweerd, de Notenboomschool, het St. Gregoriuscollege, het Stedelijk Gymnasium en de Violenschool International en de International School uit Hilversum. De International School Utrecht levert scholieren een internationaal erkend diploma op.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres