Normal_wietplant_wiet

DORDRECHT - Onlangs bleek uit de Nationale Drugs Monitor dat ruim één op de drie van de scholieren die blowen, aangeeft de cannabis zelf in een coffeeshop te hebben aangeschaft. Voor CDA Dordrecht is dit onacceptabel. Pas vanaf 18 jaar mogen mensen immers een coffeeshop betreden. Reden voor CDA Dordrecht om hierover vragen te gaan stellen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht.

Scholieren die cannabis gebruiken, vertonen frequenter agressief en delinquent gedrag en hebben vaker schoolproblemen (spijbelen, schoolmotivatie en/of lage prestaties) dan leeftijdgenoten die niet blowen. Dit verband is sterker naarmate de frequentie van het cannabisgebruik toeneemt. Ook dat wekt zorgen bij CDA Dordrecht.

De fractie van CDA Dordrecht realiseert zich dat de invloed van het college in Dordrecht niet zo ver reikt dat dergelijke zaken in Dordrecht helemaal opgelost kunnen worden, maar heeft toch behoefte om kort te schetsen waarom het zo belangrijk is dat jongeren stevig ontmoedigd worden om drugs te gebruiken.
 
© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres