Normal_israel_palestina

CULEMBORG - Leerlingen uit 6 vwo van Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg spelen als onderdeel van hun profielwerkstuk een theaterproductie met de titel 'Jouw land, mijn land', dat handelt over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Daarover bericht het Nieuwsblad Geldermalsen.

Het toneelstuk vormt het profielwerkstuk voor achttien leerlingen, die net hun eindexamen afgerond hebben. Er zijn rollen voor vijf acteurs. De overige leerlingen houden zich bezig met productie en promotie. Drie geschiedenisdocenten hielpen de vwo'ers bij het tot stand brengen van de theaterproductie.

"Het conflict tussen Israel en Palestina staat centraal. Om ons in te kunnen leven, hebben we een reis gemaakt naar Israel en de Palestijnse gebieden", aldus de achttienjarige Paulien van Meulwijk, die één van de vijf acteursrollen op zich zal nemen.

Er zijn nog slechts dertig kaarten voor de voorstelling van 'Jouw land, mijn land'. Het theaterstuk zal deze week zes keer worden opgevoerd in Theater de Fransche School in Culemborg.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink